Wij zijn de Para Media Groep

De eerste keer dat we elkaar echt ontmoeten? Tijdens de openingswedstrijd van de WK CP-voetbal 2011: Nederland-Brazili├ź. Niet geheel toevallig belandden we aan dezelfde kant van het veld: bij de goal waar de Nederlandse ploeg zou moeten gaan scoren. We kenden elkaar van naam, maar daar hield het wel mee op. Mathilde volgde de paralympische sport al vanaf 1999, toen ze hoorde van het waanzinnige idee van een gehandicapte zwemmer die Het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland over wilde zwemmen. Robin begon in 2011 de website ParalympischeSport.nl, met in zijn achterhoofd het idee 'waarom hoor je toch zo weinig over die tak van sport?' en 'als niemand er aandacht aan besteedt, doe ik het'.

Na die middag in het stadion van FC Emmen kwamen we elkaar steeds vaker tegen. Robin was door NOC*NSF gevraagd om mee te gaan naar Londen voor de Paralympische Spelen, voor Mathilde was Londen 2012 al haar zesde Paralympiade - zomer en winter opgeteld. Allebei in het mediateam van NOC*NSF, onze eerste echte samenwerking, al kwamen we elkaar maar af en toe tegen tijdens onze race dwars door Londen, van Nederlandse medaille naar Nederlandse medaille.

Het contact bleef en we werkten meer en meer samen. Journalist Robin kreeg regelmatig de vraag of hij ook foto's kon leveren, fotografe Mathilde kreeg de vraag naar het verhaal bij de foto. Dan is de optelsom simpel. En dus bundelden we in 2014, nadat we tijdens de Winterspelen in Sochi veel intensiever samenwerkten, onze krachten. Eerst een soort 'los-vast-constructie', halverwege 2015 onder de naam Para Media Groep.

We werken vooral in opdracht van verschillende media- en sportorganisaties (een kleine greep uit ons 'assortiment' vind je onderaan deze pagina. En op eigen kracht bezochten we ook een aantal evenementen - omdat we nou eenmaal vonden dat die qua verhaal en sporters interessant waren. In ons eerste jaar (2015) waren dat de WK baanwielrennen in Apeldoorn, de WK snowboarden in La Molina (Spanje) en de EK tafeltennis in Vejle (Denemarken). We wisten bij die evenementen altijd weer partijen te vinden die geïnteresseerd waren in ons werk in tekst, foto en video. Krachten bundelen: als meerdere partijen meebetalen, wordt het voor iedereen interessanter. Wat wij doen, is kort samen te vatten:

Wij vertellen het paralympische verhaal

Wil je dat we dat verhaal ook voor jou vertellen? Neem dan contact met ons op.

Mathilde en Robin


Partners
Wij werkten tot nu toe voor onder andere ABN Amro, BasketbalExperienceNL, Boccia.nl, Fonds Gehandicaptensport, Gehandicaptensport Nederland, International Tennis Federation (ITF), Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB), Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB), Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU), Lopend Vuur, Mentelity Foundation, Nederlandse Triathlon Bond (NTB), NOC*NSF/NPC The Netherlands, De Persdienst, De Telegraaf, The Organizing Connection, Support Magazine en Wegener.

Samenwerken met de Para Media Groep?

De Para Media Groep bundelt haar krachten al met een groot aantal sportorganisaties en mediabedrijven. Iets voor u? Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van mediaverslaggeving? Neem dan contact met ons op.