“Meer concurrentie is goed voor internationale rolstoeltennis”

De Nederlandse rolstoeltennisvrouwen hebben begin mei niet hun dertigste World Team Cup gewonnen. In de finale in het Italiaanse Alghero was China te sterk. De Nederlandse vrouwen wonnen de titel in de landenwedstrijd sinds 1986 al 29 keer. Dit jaar dus niet. Bondscoach Dennis Sporrel: "Als je veel wint, komt er een moment dat je verliest. Dat hoort bij topsport."

Dat het China was dat Nederland versloeg, is volgens Sporrel niet vreemd. "De Paralympische Spelen in 2020 zijn in Tokio, daar willen de Aziatische landen goed presteren. Ze maken veel trainingsuren, spelen heel gedisciplineerd. Het is een spelstijl waar wij aan moeten wennen. De Japanse spelers komen we regelmatig tegen, maar de Chinezen blijven vaak op hun trainingslocatie, we zien ze te weinig. Ik denk dat het goed zou zijn als ze meer toernooien gaan spelen; echt onderdeel worden van het internationale rolstoeltennis."

Sporrel: "Of het erg is dat we verloren hebben? We willen altijd winnen, dus is het een teleurstelling. Tegelijkertijd: de afgelopen jaren hebben de Nederlandse vrouwen veel gewonnen. Dan hoort het er in de topsport ook bij dat je een keer verliest. Het opent de ogen. Er komt meer concurrentie en dat is goed voor de sport. Ook voor Nederland: als er meer goede spelers bijkomen, gaat dat ons niveau ook omhoog helpen."

Lees het volledige verhaal met Dennis Sporrel binnenkort in Lopend Vuur, de sportkrant van NOC*NSF. Hou onze website, Facebook of Twitter in de gaten en je leest het verhaal als eerste.

Lees als eerste ons nieuws

Abonneer u op onze nieuwsbrief.