Artikel foto Artikel foto

André krijgt eerste Oeuvre Award: de Gouden Cats

Oud-chef de mission André Cats is door ons geëerd met de eerste PMG Oeuvre Award; voor deze gelegenheid omgedoopt tot 'Gouden Cats'. Met deze prijs willen wij hem bedanken voor een jarenlange fijne samenwerking.

Door drukke agenda's was het niet eerder gelukt een afspraak te maken, vanmiddag was het eindelijk zover en hebben we samen geluncht in het Huis van de Sport, waar André nu als technisch directeur bij de KNZB werkt. Een afspraak om terug te blikken op de afgelopen jaren en om hem te verrassen met de eerste PMG Oeuvre Award. "Wat een prachtige prijs", zei hij met een dikke knipoog. "Maar het idee erachter vind ik wel echt mooi!"

Beginpunt
André heeft veel betekend voor ons als Para Media Groep. Robin: "Voor mij begon het 'werk' als paralympischesportjournalist door een gesprek met André, precies 500 dagen voor de Spelen van Londen 2012. Daar vertelde hij dat NOC*NSF eraan dacht mij mee te nemen als journalist naar Londen. Het is het begin van wat sindsdien mijn belangrijkste werk geworden is: verslag doen van de paralympische sport; mooie verhalen vertellen."

Mathilde volgt de paralympische sport nog langer en kent André dus ook langer. "Na de Spelen van Beijing werd hij chef de mission, Vancouver waren de eerste Spelen die we samen mee hebben gemaakt", vertelt ze. "Maar ik ken André al veel langer, van toen hij nog zwemcoach was bij de KNZB. Mijn vriendje – inmiddels man – Jurjen zwom toen in de paralympische selectie."

PMG Oeuvre Award
Mede dankzij de inzet van André staan wij als Para Media Groep waar wij nu staan. We zijn elkaar op de gekste plekken tegengekomen, van een typisch Engelse pub in Worcester tot een airconditioned terras in Doha. Altijd bezig met de sport, altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Gelukkig heeft ook zijn functie bij de KNZB een paralympische tak. Dus wat dat betreft kunnen we wel zeggen: "André, bedankt en tot snel!"

Lees als eerste ons nieuws

Abonneer u op onze nieuwsbrief.